La Grande Vue 5A – SAOTA and OKHA – South Africa Dec11

Tags

Related Posts

Share This

La Grande Vue 5A – SAOTA and OKHA – South Africa

La Grande Vue 5A - SAOTA and OKHA - South Africa

La Grande Vue 5A - SAOTA and OKHA - South Africa

La Grande Vue 5A – SAOTA and OKHA – South Africa

Architect: SAOTA

Interior Design: OKHA

Type: Residential

Location: Fresnaye, Cape Town, South Africa

From SAOTA :“A freeform sculptural design comprising 2 apartments homes. Cantilevered slabs reflecting the coastline float effortlessly.”

From OKHA: “A leading architect’s house on three levels, perched high on the hill overlooking sea and mountain. The fluid open plan interior allows uninterrupted access to spectacular views. The interior is imbued with a great sense of calm and serenity, daylight permeates the interior highlighting the use of natural materials stone, marble, timber giving this house an organic luxury that soothes the soul.”

Project Description:

 Carla & Stefan Antoni have created a dreamy sky-high home that captures the feel of the sea below by using levels to spectacular effect.

 Their growing family is what forced the couple to demolish their bachelor pad and build a larger home. The result incorporates Stefan’s dual-level penthouse, including two en-suite bedrooms, a living area and a kitchen on the first level, a studio, third bedroom and garage on the lower level, and an apartment underneath. On the roof, is a swimming pool and terrace, as well as the magnificent SKY BAR containing a cocktail bar and entertainment area.

 Stefan’s bold control of levels and layering has resulted in a visually sculptural interior. They wanted the feel of the apartment to be a contrast between laid-back comfort and slick sophistication. Crème-de-la-crème marble slabs were used for the floors and the woods were lime-washed to give them a ‘beachy’ feel. Accent colours were kept to greys and aquamarines.

 Adam Court of OKHA Interiors created a range of furniture using the Antoni home as a canvas. “We wanted to create a relaxed but sophisticated look; one that was not only about individual pieces but about creating a totally new experience.

 The result is a balance between the functional and the eye-catching, from white-leather sofas to ethnic pieces found on exotic travels. David Reade glass pieces sit alongside stacked cubic frames, together with cashmere throws and deep pile rugs.

“We wanted to break free from the mould, create a piece of poetry that plays on light, space and geometry, and balances the primal quality of raw surfaces with modern elements,” Stefan concludes.Via